Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
korpirkor
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 20:34 Temat postu: Vista x64 - złużycie 100% CPU i nic się nie ściąga |
|
|
Witam !
Od kilku miesięcy używam Windows Vista x64 z braku legalnego XP-ka. Niestety najlepszy program do wyszukiwania napisów na nim nie działa
Kiedy chcę wyszukać i dopasować napisy do filmu proces "napisy.exe" zużywa 50% CPU (czyli 100% jednego rdzenia) i jedyne co robi - to tworzy plik o nazwie podobnej do "f92e117b4bd4e90b72de9bf7bcca4f1b.zip".
Niestety uruchomienie programu w trybie zgodności, jako administrator, przy wyłączonych kompozycjach wizualnych itp. nic nie daje.
Dodatkowo - podczas "wyszukiwania napisów" pojawia się kawałek okienka "NAPI-PROJEKT", które da się dopiero przesunąć, gdy nie odpowiada. Ten problem już ktoś zauważył na tym forum.
Moja konfiguracja:
Windows Vista x64 PL
Intel C2D E4300 + 2GB Ram
Płyta główna Abit AB9
ps. Program działa prawidłowo tylko wtedy gdy "napisów do filmu nie odnaleziono" - wtedy pojawia się normalne okienko w prawym dolnym rogu z tą informacją.
Mam nadzieję, że uda się wam rozwiązać ten problem...
Pozdrawiam, Korpirkor
-- update --
Tak samo się dzieje zarówno przy antywirusie Kaspersky Internet Security jaki i NOD32. www.napiprojekt.pl jest dodany do wyjątków w Firewallu Windows. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 20:34 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zieloniutki Gość
|
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 13:28 Temat postu: |
|
|
Miałem ten sam problem, ale pod XP. Wyglądało to tak, jakby coś blokowało połączenie, nawet jeśli wyłączałem firewalla. Mam zewn. IP więc o przebywaniu za NATem nie ma mowy, ale włączenie opcjipołączenia w trybie pasywnym rozwiązało tą bolączkę Może u Ciebie też zadziała... Powodzenia.
Pozdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
korpirkor
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2007 15:17 Temat postu: |
|
|
Zieloniutki napisał: | Miałem ten sam problem, ale pod XP. Wyglądało to tak, jakby coś blokowało połączenie, nawet jeśli wyłączałem firewalla. Mam zewn. IP więc o przebywaniu za NATem nie ma mowy, ale włączenie opcjipołączenia w trybie pasywnym rozwiązało tą bolączkę Może u Ciebie też zadziała... Powodzenia.
Pozdr. | Działa !
Dzięki, Zieloniutki
Do twórców programu: taki problem w ogóle nie powinien istnieć Może wyszukiwanie napisów zrobić w oddzielnym wątku, który się wyłączy po np 1 min bez wyników ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
deer_pl Gość
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 19:49 Temat postu: |
|
|
dokładnie ten sam problem - pod XP Pro SP2 dzięki za rade od razu program zaczął działać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sianek87
|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 14:32 Temat postu: |
|
|
Mam identyczny problem, lecz jak włączyć tryb pasywny dla napi projektu w Vista x64 Home Premium z Eset Smart Security (nod 32).
Będę wdzięczny za radę |
|
Powrót do góry |
|
 |
|