Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lesli Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 8 Łącznie otrzymał 12 podziękowań w 12 postach
|
Wysłany: Nie Maj 21, 2017 21:08 Temat postu: boty, pajace i rejestracja |
|
|
moja propozycja jest taka, aby tylko zarejestrowany użytkownik mógł pisać/i zakładać tematy na forum, a proces rejestracji był powiązany z weryfikacją captcha - ale też z weryfikacją maila.
Wyeliminujemy boty i również pajacy którzy rejestrują się na forum, aby napisać np "hej" w propozycjach rozwoju |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Nie Maj 21, 2017 21:08 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
szunaj85 Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 19:09 Temat postu: |
|
|
Cytat: | moja propozycja jest taka, aby tylko zarejestrowany użytkownik mógł pisać/i zakładać tematy na forum, a proces rejestracji był powiązany z weryfikacją captcha - ale też z weryfikacją maila.
Wyeliminujemy boty i również pajacy którzy rejestrują się na forum, aby napisać np "hej" w propozycjach rozwoju |
Fajnie, że taki temat powstał.
Od jakiegoś czasu obserwuję na forum zwiększoną aktywność botów i krótko mówiąc zaczyna mnie to drażnić. Widzę, że nawet działania moderatorów nie są w 100% skuteczne. Jeśli natomiast chodzi o "pajaców" rejestrujących się na forum zastanawia mnie czy to faktycznie żywe osoby. Nie zdziwiłbym się gdyby to również były boty. Nieraz już widziałem posty w których było pełne zdanie, a ja miałem wątpliwości czy faktycznie napisała to realna osoba.
Tak czy inaczej trzeba coś z tym zrobić bo forum zamieni się w śmietnisko. Kiedyś był temat nowego forum i migracji, czy coś się w ogóle dzieje w tej sprawie? Adminie... wiem, ciągle ten brak czasu doskwiera, ale uważam, że najwyższy... yyy czas zacząć działać w tym i innych tematach dotyczących projektu.
Ostatnio zmieniony przez szunaj85 dnia Sro Cze 13, 2018 11:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
szunaj85 Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pią Cze 02, 2017 08:48 Temat postu: |
|
|
Ja to widzę tak, niestety...
Kiedyś to forum tętniło życiem, dzisiaj kona gdzieś na pustyni. Zleciały się sępy (boty) i od czasu do czasu próbują czy wydało już ostatnie tchnienie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|