Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fraglesiak
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 15:27 Temat postu: Oficjalnie zapytam.... |
|
|
Witam was wszystkich którzy działacie w celu rozwoju waszego programu ... Przejdę do rzeczy. Jako osoba która kiedyś utraciła znaczną część słuchu i obecnie używa aparatu słuchowego i korzysta z waszych i nie tylko waszych zasobów tekstów do filmów mam pytanie. Czy nie podjeli byście się wprowadzenia i tworzenia napisów do polskich filmów jak i do zachodnich gdzie jest nap lektor? Moja rodzina np słyszy i tylko ja mam problem wiec o ile oglądamy coś na DVD to nie ma problemu bo jest i lektor i napisy ale w divx już jest problem bo zona woli lektora córka też bo jeszcze nie nadąża czytać a ja chcę napisy bo nie wszystko słyszę w dialogach.... Czekam na wasza reakcje i podejście do tematu. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 15:27 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
brateq

Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 09:11 Temat postu: |
|
|
Do zachodnich filmów większość napisów jest- po prostu ludzie na napi nie wrzucają. Co do polskich filmów- na przykład u nas przepisywali listy dialogowe dla "Czterech pancernych i pies".
Temat tego typu napisów jest dość świeży i na pewno będzie już tylko lepiej. _________________ Czekam na mojego następcę w rankingu NapiProjekt  |
|
Powrót do góry |
|
 |
fraglesiak
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 11:59 Temat postu: |
|
|
Owszem do zachodnich ale tylko tych gdzie nie ma lektora jak jest lektor to zazwyczaj nici z napisów a dopasowane ręcznie nie pokrywają się z filmem. Inne czasy i klatki itd. nie każdy potrafi się tym bawić niestety. Dzięki za odzew i liczę że się to jakoś rozwinie...
Pozdro. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 23:50 Temat postu: |
|
|
W przyszłości można ruszyć coś w tym temacie - w niedalekiej przyszłości.
Chętnie osobiście coś dam tu od siebie, w miarę oczywiście możliwości związanych z czasem.
Czterej pancerni jakoś poszły, więc można to kontynuować. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
fraglesiak
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 22:34 Temat postu: |
|
|
no właśnie chodzi o to że takich filmów z polskimi napisami i polskim lektorem to można na palcach policzyć i tu jest problem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 15:09 Temat postu: |
|
|
fraglesiak napisał: | no właśnie chodzi o to że takich filmów z polskimi napisami i polskim lektorem to można na palcach policzyć i tu jest problem... |
Proponuję stworzyć jakiś osobny temat, w którym znajdowały by się tytuły, którymi się interesujecie - mam na myśli osoby niesłyszące i niedosłyszące.
Czekam na odpowiedź, i chętnych do pomocy. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
kosindra
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2024 11:30 Temat postu: |
|
|
bilo napisał: | fraglesiak napisał: | no właśnie chodzi o to że takich filmów z polskimi napisami i polskim lektorem to można na palcach policzyć i tu jest problem... |
Proponuję stworzyć jakiś osobny temat, w którym znajdowały by się tytuły, którymi się interesujecie - mam na myśli osoby niesłyszące i niedosłyszące.
Czekam na odpowiedź, i chętnych do pomocy. |
Czy taki temat może już powstał? Proszę o aktualne info
|
 |
|