|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marecznik
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 00:36 Temat postu: Pytanie o możliwość sprawdzenia w bazie napisów |
|
|
Cześć.
Czy można jakoś sprawdzić, czy w bazie Napi są napisy do filmu przed jego ściągnięciem? Do obojętnie jakiej wersji danego filmu. Bo wiadomo, że filmy się pojawiają w wielu wersjach i nie będę przecież ściągał ileś tam GB różnych wersji, żeby trafić na tą, do której w bazie są napisy. Sam potrafię zrobić synchro z innej wersji, potrzeba mi tylko napisów do konkretnego tytułu. Jeśli bym takie ściągnął, mógłbym je przesynchronizować i dodać do bazy. Ja bym był kontent i wielu posiadaczy wersji, do której Napi nie znajdował wcześniej napisów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 00:36 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lamer26

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 06:59 Temat postu: |
|
|
Nie mozna...
Ale wystarczy wejść na n24 i napisy.info i z dużą dozą prawdopodobieństwa ocenić, czy napisy do danego filmu są zrobione.
Natomiast wydaje mi się, iż czytałem, że NP powinien podać, że są napisy do danego filmu, ale do innej wersji, ale nigdy mnie nie powiadomił i nie wiem, na jakiej zasadzie miałoby to działać, więc wydaje mi się, że to na razie jeszcze też nie działa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szunaj85 Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 15:29 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Czy można jakoś sprawdzić, czy w bazie Napi są napisy do filmu przed jego ściągnięciem? | Faktycznie, na razie nie ma takiej możliwości, ale wiem, że twórcy coś takiego planują. Sam podobne rozwiązanie zasugerowałem.
Cytat: | Natomiast wydaje mi się, iż czytałem, że NP powinien podać, że są napisy do danego filmu, ale do innej wersji | Nie wiem gdzie to wyczytałeś i czy twórcy planują takie rozwiązanie, ale było by na pewno pomocne. Ja bym to umieścił w okienku, które wyskakuje gdy nie ma napisów do danej wersji filmu z tekstem typu:
"Nie znaleziono napisów, są jednak napisy do innej wersji tego filmu. Czy chcesz je pobrać?".
Od razu bym pobrał i robił synchro. Pytanie, czy jest to możliwe od strony technicznej. Tu już trzeba by zapytać o to admina co on o tym sądzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 11:50 Temat postu: |
|
|
bedzie wprowadzone wyszukiwanie napisow do innych wersji ale jeszcze musicie uzbroic sie w cierpliwosc az skonczymy przypisywanie filmow do serwisow filmowych gdyz od tego bedzie zalezalo wyszukanie danych napisow
duza czesc filmow jest juz przypisana ale nie wszystko wiec nie chcemy wprowadzac zamieszania uruchamiajac cos co nie jest jeszcze do konca gotowe
zaraz by byly maile typu czemu jemu znalazlo inne napisy a mi nie choc info o filmie w bazie jest itd. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|