Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Użytkownicy - krótkie wzmianki, opinie, charakterystyki...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 12, 13, 14  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Z innej beczki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
smnowoczesna



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2351

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Polska Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lut 03, 2009 18:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oki w najbliższym czasie, w wolnym momencie napiszę przepis na forum.
_________________
smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Wto Lut 03, 2009 18:40    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
wiesia57
VIP



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 490

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lut 03, 2009 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No super Exclamation a ja jak ty podasz przepis to w najbliższym czasie zabieram się do dzieła tej pyszności Very Happy
Pzdr
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
smnowoczesna



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2351

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Polska Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 10:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Państwa Very Happy
Zatem zgodnie ze złożona obietnicą dziś w nowoczesnej kuchni Mr. Nowoczesnego przepis na zapiekankę warzywną zapiekaną w serze.

Arrow Składniki:

Arrow 25 dag makaronu (najlepiej jakiś grubszy, byle nie nitki, te 25 dag to też tak mniej więcej bo to zależy od wielkości naczynia, jak zostanie to zjeść na kolację z mlekiem Wink )
Arrow 1 papryka średnia
Arrow 1 pomidor większy
Arrow 1 cebula średnia albo większa (byle nie ogromna Wink )
Arrow 1/2 kg kiełbasy (takiej do zagrzania, którą można na sztuki kupić np. Śląska)
Arrow 1/2 kg pieczarek
Arrow 1 brokuł
Arrow sól i wegeta do smaku
Arrow margaryna
Arrow 1 ogórek kiszony większy (ale ja wolę wersje bez ogórka Wink )
Arrow sos Broccoli w torebce (może być Knorr albo Mr. Lange albo zresztą obojętnie jaki byle Broccoli. W zastępstwie można użyć serka topionego kremowego jakby nie dało się kupić sosu, ale to juz nie będzie ten sam smak Smile )
Arrow ok. 1/2 kg żółtego sera niezbyt tłustego



Arrow Sposób przyrządzenia:

Naczynie żaroodporne całe wysmarować margaryną. Pokrywkę odstawiamy do niczego nie będzie nam potrzebna. Wszystkie warzywa (oprócz brokułu) oraz pieczarki i kiełbasę kroimy w kostkę. Ser potrzeć na tarce o większych oczkach. Pieczarki wraz z połową pokrojonej wcześniej cebuli podsmażamy na margarynie z dodatkiem wegety i soli. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie (ale tak żeby go nie rozgotować). Po ugotowaniu rozdzielamy różyczki brokułu (czy tam krzaczki - jak zwał tak zwał Wink ) a korzeń wywalamy. W ostateczności można i ten korzeń pokroić w kostke i też zostawić. Ja wywalam.
Makaron gotujemy w wodzie z dodatkiem margaryny żeby nie przywierał. Nie dodajemy soli do wody z makaronem bo by danie było przesolone (sól była już w pieczarkach i brokule).



Z pokrojonego pomidora (i opcjonalnie ogórka) odcedzamy wodę, która zgromadziła sie na talerzyku.
Składniki w naczyniu żaroodpornym układamy warstwami według następującej kolejności (choć można według własnej też):

Arrow makaron
Arrow grzyby
Arrow pomidor (i ewentualnie ogórek)
Arrow kiełbasa
Arrow papryka
Arrow cebula (ta połowa która została)
Arrow różyczki brokułu (i ewentualnie pokrojony korzeń)

Przygotowujemy teraz sos. Zawartośc torebki wsypać do 300 ml zimnej wody i cały czas mieszając (bo przywiera) doprowadzić do zagotowania.
Po zagotowaniu polać sosem zawartość naczynia żaroodpornego i to wszystko przysypać żółtym serem.





Zapiekać (bez przykrycia) w piekarniku w temp. ok. 150 - 200 stopni aż do momentu aż ser zrobi się złocisty i chrupki.

Efekt po zapieczeniu widoczny na zdjęciach kilka postów wcześniej Exclamation Very Happy

SMACZNEGO Exclamation
_________________
smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wiesia57
VIP



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 490

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 18:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowoczesny brak mi słów zaskoczyłeś mnie tym przepieknym zaprezentowaniem tego przepisu jestes niesamowity nie spodziewałam się że ten przepis będzie tak superancko tak ze szczególikami przedstawiony "Masz talent" Exclamation Exclamation
Ode mnie dzięki za przepis i czas Twój drogocenny który poświęciłeś Wink
W sobotę zawijam rękawy i do dzieła Very Happy Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
smnowoczesna



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2351

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Polska Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
"Masz talent"

Może powinienem wystartować w tym programie Prokopa i Hołownii Question Very Happy
Cytat:
Ode mnie dzięki za przepis i czas Twój drogocenny który poświęciłeś

Nie no nie ma sprawy cała przyjemność po mojej stronie Very Happy
Robiłem dziś ją znowu to od razu oklikałem i wstawiłem na forum jeszcze "na ciepło" co zresztą widac po dacie na zdjęciach hahahaha Very Happy
Cytat:
W sobotę zawijam rękawy i do dzieła

Mam nadzieje że napiszesz o efektach swojej pracy... Exclamation Very Happy

Zabieram sie nastepnym razem do pizzy. To może tez przepis napiszę Very Happy
_________________
smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wiesia57
VIP



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 490

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 19:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powinieneś Exclamation Exclamation i to koniecznie wystartowac w programie a my z forum wszyscy będziemy głosowac na Ciebie Very Happy Razz
O moich efektach no jasne że napiszę a co do pizzy cosik tam mam z przepisów jeśli będzie to dla mnie nowośc to napewno skorzystam Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
uriel75



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 762

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Skąd: Warszawa Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzę, że tworzą się tu kółka zainteresowań Smile Fajnie... Może zmiana tematu na kącik kulinarny czy rozbicie na inny post?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
smnowoczesna



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2351

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Polska Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A po co Question
Wzmianki o użytkownikach dotyczą wszystkiego moim zdaniem.
Zainteresowań, hobby, zdolności i całego otoczenia a nie tylko wyglądu prawda Question
Wątek uważam jak najbardziej trzyma sie kupy Exclamation Very Happy
_________________
smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
uriel75



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 762

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Skąd: Warszawa Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 20:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... a przepis sprawdzimy w przeciągu któregoś najbliższego dnia...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
smnowoczesna



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2351

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Polska Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No lillith dostała juz wczoraj szybszą, skróconą i nieoficjalną wersję na GG.
Sądzę że wszystko zrozumiała, gdyż ponoć świetnie gotuje.
Więc wersja skrócona powinna Jej wystarczyć.
Ale jakby co to na forum ma oficjalną wersję FULL Exclamation Very Happy
_________________
smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
lillith69



Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 17

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Warszawa Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 06, 2009 09:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dostałam szybszą wersje zgadza się i wypróbuje ją. A przecież możemy wymieniać się różnymi przepisami i nie tylko. Dziś zabieram się za ukończenie mojego stołu więc też wrzucę zdjęcia i ujawnię mój talent Very Happy Żeby nie było że ja tylko przy garach siedzę. Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
smnowoczesna



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2351

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Polska Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 06, 2009 11:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A kto powiedział, że kobitka musi tylko przy garach siedzieć Question Very Happy
Jak ma jakieś inne talenty to jak najbardziej powinna je ujawnić Exclamation Laughing
Widziałem już dziewczyny stolarki i malarki (bynajmniej nie obrazów tylko ścian) więc niczemu się nie dziwię jak powiedziałaś, że robisz stół Smile
Ja mój talent kulinarny pewnie odziedziczyłem po tacie, który całe życie świetnie gotował i do dziś (mimo swojego wieku) super Mu to wychodzi.
_________________
smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
lillith69



Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 17

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Warszawa Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 06, 2009 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze do mojego stołu się nie zabrałam, chce zrobić go tak żeby wszyscy zazdrościli. Zbieram materiały i wiem już jak będzie wyglądał :lol:To będzie dzieło sztuki Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
uriel75



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 762

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Skąd: Warszawa Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 06, 2009 19:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lillith69 napisał:
Jeszcze do mojego stołu się nie zabrałam, chce zrobić go tak żeby wszyscy zazdrościli. Zbieram materiały i wiem już jak będzie wyglądał :lol:To będzie dzieło sztuki Laughing

Ale jutro kochana żonko. Najpierw muszę załatwić jakiegoś Caterpillara i odkopać zawartość piwnicy Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
smnowoczesna



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2351

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Polska Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Lut 07, 2009 08:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Najpierw muszę załatwić jakiegoś Caterpillara i odkopać zawartość piwnicy

Zdecydowanie bardziej polecałbym ręczny przenośnik materiałów sypkich (czyli popularną i powszechnie znaną łopatę Wink ) i ewentualnie jakiegoś operatora do tego przenośnika jeśli samemu Ci się nie chce nim sterować Exclamation Wink
Taniej wyjdzie Exclamation Laughing
_________________
smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Z innej beczki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 12, 13, 14  Następny
Strona 8 z 14

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group