Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lu4ke
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 08:10 Temat postu: Jak sprawdzic czy sa juz napisy nie majac filmu? |
|
|
ELo
wychodzi niekiedy fajny nowy horror z 2009r ale nie wiem czy go sciagac bo nie mam zielonego pojecia czy beda do niego napisy, albo czy juz sa
kiedys sciaglem jakis horrorek i nie bylo napisow przez rok do niego
dlatego siepytam czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia na napiprojekcie czy sa juz napisy do filmu ktorego nie mam na twardzielu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 08:10 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 09:11 Temat postu: |
|
|
Witam!!
Nie ma takiej opcji.
Jak nie masz filmu , nie masz możliwości aby sprawdzić czy są napisy.
Niby jak chcesz to zrobić??????? _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
lu4ke
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 10:08 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak, moze jakos powinno sie dostac do bazy danej
troche szkoda bo nie wiem czy dany film sciagac skoro nie mam pewnosci czy sa do tego napisy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 15:34 Temat postu: |
|
|
Nie ma takiej możlwości. Bilo już Ci o tym pisał.
Radził bym zapoznać się z zasadą działania serwisu - poczytać albo pooglądac film instruktażowy.
Serwis NP nie jest serwisem typu napisy.info czy kinomania gdzie wpisując tytuł w szukajkę wyświetla czy dana pozycja jest czy też nie.
W naszym serwisie po prostu nie sprawdzisz czy napisy są do filmu czy też nie jeśli nie posiadasz tego filmu!! Z taka myślą był ten serwis tworzony.
Kosztem braku szukajki masz za to opcję której nie maja inne serwisy - pobierasz napisy pod konkretny film bez konieczności (w większości przypadków) dodatkowego dopasowywania napisow do filmu.
Rozwiązania na Twoje pytanie mam 2:
1. Korzystać z typowych serwisów z napisami i ich opcji "szukaj"
Ich aktualną listę znajdziesz tutaj:
http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=149
2.Iść do znajomego który posiada dany film i u niego sprawdzić czy w naszej bazie są już do niego napisy.
Innych możliwości nie ma. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lu4ke
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 21:50 Temat postu: |
|
|
aha dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 07:33 Temat postu: |
|
|
You are welcome... _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
laranotsil
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:13 Temat postu: |
|
|
Nie lubię forów (czy jak się to odmienia) ponieważ jak zdubluję temat to dostaję bana, milion osób naskakuje na mnie, ze już był taki temat natomiast po 3 stronach nie chce się mi szukać czy już dany temat istnieje. Jest też możliwość, że najzwyczajniej w świecie nie zauważyłam go. Dlatego zanim mnie wykopiecie stąd to poproszę o odpowiedź beż żadnych najazdów na moją osobę i proszę, żeby nie było odpowiedzi typu "z choinki się urwałaś?" (ewentualnie jak odpowiedź bilo) czy coś w tym rodzaju. Zadaję pytanie dlatego, że nie znam odpowiedzi a nie dlatego, że jestem znudzoną życiem osobą.
Pytanie 1. Czy będzie coś takiego jak wyszukiwarka? Właśnie po to, żeby nadaremnie nie ściągać filmu. jest to bardzo przydatna rzecz więc wydaję się mi, że gdzieś takowa istnieje... tylko jeszcze jej tu nie znalazłam:D (nie chodzi mi o wyszukiwarkę na innych stronach a na waszej stronie. dlatego adresy innych stron mnie nie ucieszą )
Pytanie 2. Jest możliwość sprawdzenia czy ktoś (i kto) zrobił poprawki do napisów, które się dodało? (oczywiście zamiast ściągania napisów po raz enty). Dokładnie chodzi mi o to, czy można zobaczyć zmiany jakie zostały dodane do napisów dodanych przeze mnie (Mam dodane napisy z jednym zdaniem nie przetłumaczonym i nie chcę się mi co chwilę ściągać ich w nadziei, że ktoś już poprawił to zdanie.)
Pytanie 3. Jak uchronić się przed dodaniem moich napisów przez osoby trzecie (dodaje napisy na inną stronę chce dodać na waszą stronę a okazuje się, ze już je ktoś dodał. Nawet nie chciało się komuś zamienić mojego nika na swój). |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 20:31 Temat postu: |
|
|
laranotsil napisał: | Nie lubię forów (czy jak się to odmienia) ponieważ jak zdubluję temat to dostaję bana, milion osób naskakuje na mnie, ze już był taki temat natomiast po 3 stronach nie chce się mi szukać czy już dany temat istnieje. Jest też możliwość, że najzwyczajniej w świecie nie zauważyłam go. Dlatego zanim mnie wykopiecie stąd to poproszę o odpowiedź beż żadnych najazdów na moją osobę i proszę, żeby nie było odpowiedzi typu "z choinki się urwałaś?" (ewentualnie jak odpowiedź bilo) czy coś w tym rodzaju. Zadaję pytanie dlatego, że nie znam odpowiedzi a nie dlatego, że jestem znudzoną życiem osobą. |
>>>
Witam!!!
Nikt na Ciebie przy najmniej na tym forum chyba nie naskoczył.
Odpowiedzi moderatorów typu"z choinki się urwałeś" raczej tu nie znajdziesz.
Co do wyszukiwarki na forum, oczywiście że tak owa się znajduje, na stronach for u góry, przy LOGO Napi Projekt. Obok FaQ, Regulaminu jest właśnie opcja SZUKAJ.
Co do mojej odpowiedzi w pierwszym poście napisałem że nie ma takiej opcji, gdyż jej nie ma.
Co mogę dodać?, skoro program takiej opcji nie posiada.
To nie było nic złośliwego ani nie na miejscu.
Może jedynie fakt że dla mnie to oczywiste a dla Ciebie być nie musi.
AAAAAA i oczywiście za co ktoś miał by Cię z tego forum???
Cytat: | Pytanie 1. Czy będzie coś takiego jak wyszukiwarka? Właśnie po to, żeby nadaremnie nie ściągać filmu. jest to bardzo przydatna rzecz więc wydaję się mi, że gdzieś takowa istnieje... tylko jeszcze jej tu nie znalazłam:D (nie chodzi mi o wyszukiwarkę na innych stronach a na waszej stronie. dlatego adresy innych stron mnie nie ucieszą ) |
>>>
Na to pytanie częściowo otrzymałeś odpowiedź od smnowoczesna.
Nie ma wyszukiwarki która Ci gwarantuje sprawdzenie szukanej przez Ciebie pozycji filmu.
Czy będzie??? Nie mam pojęcia, to pytanie raczej do autora NP.
Który się może wypowie kiedyś w tej kwestii na forum
Cytat: | Pytanie 2. Jest możliwość sprawdzenia czy ktoś (i kto) zrobił poprawki do napisów, które się dodało? (oczywiście zamiast ściągania napisów po raz enty). Dokładnie chodzi mi o to, czy można zobaczyć zmiany jakie zostały dodane do napisów dodanych przeze mnie (Mam dodane napisy z jednym zdaniem nie przetłumaczonym i nie chcę się mi co chwilę ściągać ich w nadziei, że ktoś już poprawił to zdanie.) |
>>>
Również nie możesz sprawdzić napisów, czy poprawki do Twoich napisów są czy ich nie ma.
Jedyną możliwością jest pobranie napisów jeszcze raz, i sprawdzenie ręcznie czy też programem czy w napisach są zmiany i jakie.
My jako moderatorzy nie mamy też jakichś nadzwyczajnych, kombinacji do sprawdzania poprawek, tylko programy porównawcze.
Cytat: | Pytanie 3. Jak uchronić się przed dodaniem moich napisów przez osoby trzecie (dodaje napisy na inną stronę chce dodać na waszą stronę a okazuje się, ze już je ktoś dodał. Nawet nie chciało się komuś zamienić mojego nika na swój). |
>>>
No i tu też jest problem, i Ty nie jesteś pierwszy z tym się borykający.
Widzisz jest tak że gdy napisy umieścisz na innych stronach a ktoś je doda do NP jako pierwszy, to nic praktycznie nie można na to poradzić.
Jak to mówią kto pierwszy ten lepszy. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
laranotsil
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 20:37 Temat postu: |
|
|
Dziękuję serdecznie za wyczerpującą odpowiedź (chodziło mi o zdanie: "Niby jak chcesz to zrobić???????" wydźwięk był raczej "ślepy jesteś?"). Ale to w końcu internet... nie widzimy ani miny ani nastroju innego osobnika:D Jeszcze raz dziękuje za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 21:57 Temat postu: |
|
|
laranotsil napisał: | (chodziło mi o zdanie: "Niby jak chcesz to zrobić???????" wydźwięk był raczej "ślepy jesteś?"). Ale to w końcu internet... nie widzimy ani miny ani nastroju innego osobnika |
>>>
>>>
Odpowiadając w poprzednim poście
bilo napisał: | Może jedynie fakt że dla mnie to oczywiste a dla Ciebie być nie musi. |
>>>
>>>
Właśnie to miałem na myśli.
Dla mnie to oczywiste dlatego tak napisałem ale przecież Ty wcale nie musisz tego wiedzieć.
Pozdrawiam. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 09:59 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Pytanie 1. Czy będzie coś takiego jak wyszukiwarka? Właśnie po to, żeby nadaremnie nie ściągać filmu. jest to bardzo przydatna rzecz więc wydaję się mi, że gdzieś takowa istnieje... tylko jeszcze jej tu nie znalazłam:D (nie chodzi mi o wyszukiwarkę na innych stronach a na waszej stronie. dlatego adresy innych stron mnie nie ucieszą) |
w tej chwili takiej opcji nie ma. ma zostac wprowadzona po wprowadzeniu nowej strony www. szukanie odbywalo by sie poprzez wklejenie w wyszukiwarke linku do opisu filmu. jednakze i tu mankament bo jesli nikt opisu nie doda to wyszukiwarka nic nie znajdzie.
Cytat: | Pytanie 2. Jest możliwość sprawdzenia czy ktoś (i kto) zrobił poprawki do napisów, które się dodało? (oczywiście zamiast ściągania napisów po raz enty). Dokładnie chodzi mi o to, czy można zobaczyć zmiany jakie zostały dodane do napisów dodanych przeze mnie (Mam dodane napisy z jednym zdaniem nie przetłumaczonym i nie chcę się mi co chwilę ściągać ich w nadziei, że ktoś już poprawił to zdanie.) |
Nie ma takiej mozliwosci. Taka mozliwosc ma tylko administracja i moderatorzy poprawek. Dla zwyklego uzytkownika pozostaje jedynie pobieranie napisow w celu sprawdzenia.
Cytat: | Pytanie 3. Jak uchronić się przed dodaniem moich napisów przez osoby trzecie (dodaje napisy na inną stronę chce dodać na waszą stronę a okazuje się, ze już je ktoś dodał. Nawet nie chciało się komuś zamienić mojego nika na swój). |
Nie uchronisz jesli wrzucasz napisy na serwis ogolnodostepny. a to ze ktos nie zmienil Twojego nicku to bardzo dobrze. Istnieje cos takiego jak prawa autorskie przecież...
U nas napisy (poprawki) ze zmienionymi (podszytymi) nickami nie przechodzą.
Pozdrawiam _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|