Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Matka łez (2007) - Dopasowanie napisów

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
eternal

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lip 20, 2011 03:39    Temat postu: Matka łez (2007) - Dopasowanie napisów Odpowiedz z cytatem

Witam,

Proszę o dopasowanie tych napisów:
http://www63.zippyshare.com/v/32964413/file.html

Do tej wersji filmu:
Kod:
Nazwa pliku: Mother.Of.Tears.The.Third.Mother.2007.WS.DVDRip.XviD-VoMiT.avi

Rozmiar pliku: 701.9 MiB (735997952 bajtów)
Czas trwania: 01:40:15.807 (6015807 ms)
Ogólne bitrate pliku: 979 Kbps
Format: AVI

Video FPS: 23.976
Video kodek: XviD
Video bitrate: 845 Kbps
Video rozdzielczość: 640x272
Video rozmiar: 606 MiB (86%)
Video proporcje obrazu: 2.35:1

Audio format: MPEG Audio
Audio format wynik:
Audio bitrate: 121 Kbps
Audio liczba kanałów: 2
Audio sampling rate: 48.0 KHz
Audio resolution:
Audio rozmiar: 87.1 MiB (12%)

Napisy pobrałem przez program napiprojekt wiec powinny pasować, ale nie pasują. W pliki z napisami jest napisane, że napisy są do wersji "LiMiTED.DVDRip.XviD-SSF", więc dlaczego są przypisane do tej wersji filmu - "WS.DVDRip.XviD-VoMiT" ?

Próbowałem sam dopasować napisy, ale nie dałem rady. Nie mam pojęcia co jest nie tak z tymi napisami. FPS się zgadza wiec próbowałem zmienić czas napisów, ale to nie pomogło( w pewnym momentach pasowały, a w innych zwalniały/przyśpieszały)

Z góry dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Sro Lip 20, 2011 03:39    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
criskrakow
Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 23
Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach

PostWysłany: Sro Lip 20, 2011 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tyle postów juz twoich przeczytałem i nadal nie nauczyłes się szczegółowo opisywać gdzie tkwi problem z tymi napisami. Jak ktos ma ci dopasowac jak naprodukujesz sie w wklejaniem linków do napisów które sa w bazie NP a na końcu piszesz że FPs się zgadza ale "w pewnym momentach pasowały, a w innych zwalniały/przyśpieszały" , poczytaj jak inni opisują start napisów i koniec i spróbuj tak samo, bo tak to ci nikt nie pomoże bo nie wiadomo jak.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
eternal

PostWysłany: Sro Lip 20, 2011 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

criskrakow napisał:
Tyle postów juz twoich przeczytałem i nadal nie nauczyłes się szczegółowo opisywać gdzie tkwi problem z tymi napisami. Jak ktos ma ci dopasowac jak naprodukujesz sie w wklejaniem linków do napisów które sa w bazie NP a na końcu piszesz że FPs się zgadza ale "w pewnym momentach pasowały, a w innych zwalniały/przyśpieszały" , poczytaj jak inni opisują start napisów i koniec i spróbuj tak samo, bo tak to ci nikt nie pomoże bo nie wiadomo jak.

Tyle postów? jeśli się nie mylę to napisałem w tym dziale około 3 posty z prośba o dopasowanie napisów.

Co mam Ci napisać o tych napisach? napisałem, że w pewnym momencie dobrze chodzą, a w pewnym się spóźniają/przyśpieszają. Gdybym miał Ci napisać, która linijka napisów o ile sec się spóźnia/przyśpiesza to musiałbym obejrzeć cały film.

Pierwsze słowa pojawiają się za szybko o około 15 sec.
{3762}{3808}/Spokojnie teraz
Ostatnie słowa pojawiają się za późno o 71 sec.
{140291}{140361}Wychodź, wychodź.

Próbowałem dopasować napisy za pomocą subedit zaznaczając 1 linijke tekstu oraz ostatnią i zmienić czas wyświetlania, ale jak już wcześniej pisałem to nie pomogło, ponieważ napisy w pewnych momentach były dobre a w innych się "rozjeżdżały" o kilka sec.

Ostatnio zmieniony przez eternal dnia Sro Lip 20, 2011 22:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
criskrakow

PostWysłany: Sro Lip 20, 2011 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poprzesuwałem to tak jak napisałeś :
http://cris.napiprojekt.pl/film.rar
daj znać czy pomogło ewentualnie co jeszcze mozna zrobic .
Na przyszłość jak podajesz czasy w {}{} to podawaj w klatkach również różnice, a najlepiej napisz tak:
Pierwsza linia:
{3762}{3808}/Spokojnie teraz
to mówią w 0:02:52
Ostatnia linia:
{140291}{140361}Wychodź, wychodź.
to mówią w 1:36:25
Powrót do góry
eternal

PostWysłany: Sro Lip 20, 2011 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kilka pierwszych dialogów jest ok, po 3min napisy spóźniają się o 2sec, w 8 min napisy pojawiają się za szybko o 2 sec, w 22 min filmu napisy się spóźniają o 5 sec, w 32 min napisy pojawiają się za szybko o 5 sec, końcowy dialog pojawia się za szybko o 1-2 sec. Nie mam pojęcia co mam więcej napisać żebyś mógł te napisy dopasować.
Powrót do góry
criskrakow

PostWysłany: Sro Lip 20, 2011 22:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wychodzi na to że one już jako oryginał były spierniczone i tu nie pomaga takie synchronizowanie automatyczne, ktoś musi to zrobić ręcznie przesuwając to co nie pasuje.
Problem w tym że to stary film (a jeszcze w dodatku z taka ocena na FW : http://www.filmweb.pl/film/Matka+%C5%82ez-2007-392553 ) i może się nikt tym aż tak nie zainteresować. A wiesz napewno że nie ma innej wersji, nawet nie do tego FPs bo może by sie udało jakąś inną wersje spasować zmieniając FPs
Powrót do góry
eternal

PostWysłany: Sro Lip 20, 2011 23:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście są inne wersje, ale prawie wszystkie linki są nieaktywne. Po za tym FW nie zawsze jest wyznacznikiem jakości filmu.

@EDIT

Znalazłem aktywne linki do wersji "r5-reserved" - pobrałem jakość obrazu jest trochę gorsza, ale napisy pasują także nie będziemy już kombinować z tymi napisami i obejrzę tą wersje.

Dzięki za pomoc

Temat do zamknięcia.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: