Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dontonico
Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 13:25 Temat postu: Autor napisów. |
|
|
Mam pytanie, jak w pliku z napisami mam umieszczać swój nick by program go automatycznie rozpoznał?
Teraz jest tak, że w polu autor jest pusto, więc uzupełniam ręcznie i wysyłam. Następnie moderator po jakimś czasie akceptuje plik i tym samym wywala informację o autorze napisów.
---
edit:
Dorzucę jeszcze jedno pytanie. Jeśli napisy znajdują się w tym samym katalogu co film i mają identyczną nazwę to program chyba powinien automatycznie sprawdzić rozdzielczość i FPS, a tego nie robi i napisy wskakują bez tych danych. Czy trzeba coś specjalnie robić by te parametry zostały rozpoznane? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 13:25 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
criskrakow Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 23 Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 19:19 Temat postu: |
|
|
Kwestia 1: temat poruszony w tym poście :
http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=9589
Ostatnie 5 postów
Kwestia 2:Program powinien rozpoznać dane techniczne i je przypisać do pliku txt, jeśli tego nie robi to gdzieś jest problem. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dontonico
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 19:33 Temat postu: |
|
|
To jest odpowiedź na kawałek pierwszej części i to też nie do końca. Czy mógłbyś poświecić chwilę i odpowiedzieć dokładniej.
Jeśli chodzi o autora, to mnie nie chodzi o żadne okienko po pobraniu, tylko o to, że po akceptacji, w statystykach pobrania napisów, nagle nie ma autora. Na jakiej zasadzie można komuś odebrać autorstwo jego dzieła? To ma jakieś szersze uzasadnienie? Bo nawet jeśli, zgodnie z linkiem, ktoś stworzył tłumaczenie 3 minutowego czegokolwiek, to nadal jest autorem tego.
I nie wiem gdzie znaleźć odpowiedź na drugie pytanie - dlaczego program przy dodawaniu nie pobiera danych o FPS i rozdzielczości filmu mimo, że plik z filmem jest w tym samym katalogu co napisy.
Oraz nie dowiedziałem się, co napisać w tekście tłumaczenia by program sam rozpoznał autora. Czy też rozpoznaje tylko tych wybrańców, jedynie autorom znanym sposobem? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 20:18 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o rozpoznawanie autora napisów to dobrze zrozumiałeś, co tu dodawać, tu nikomu nic się nie zabiera, tak po prostu działa program że rozpoznaje tylko tych autorów którzy są w bazie zaufanych tłumaczy. Natomiast jeśli chodzi o kwestie techniczne napisów to zbyt mało mam informacji o tym problemie, temat zgłoszony do administratora _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 10:14 Temat postu: Re: Autor napisów. |
|
|
dontonico napisał: | Mam pytanie, jak w pliku z napisami mam umieszczać swój nick by program go automatycznie rozpoznał?
|
Obecnie program rozpoznaje automatycznie nicki autorów wcześniej zdefiniowane (zapisane w bazie). Od nowe wersji program będzie automatycznie rozpoznawał autora napisów jeśli będą one zawierały linijki według nastepującego schematu:
Kod: | <początek linijki>Tłumaczenie:<spacja><nick autora><koniec linijki> |
Kod: | <początek linijki>Napisy:<spacja><nick autora><koniec linijki> |
Kod: | <początek linijki>Przetłumaczył:<spacja><nick autora><koniec linijki> |
Kod: | <początek linijki>Przetłumaczyła:<spacja><nick autora><koniec linijki> |
Może macie jeszcze jakieś inne propozycje?
dontonico napisał: |
Teraz jest tak, że w polu autor jest pusto, więc uzupełniam ręcznie i wysyłam. Następnie moderator po jakimś czasie akceptuje plik i tym samym wywala informację o autorze napisów.
|
Faktycznie, była pewna nieprawidłowość w systemie. Problem który opisałeś powyżej został już naprawiony. Fajnie by było gdybyś to jeszcze przetestował i dał znać, że wszystko już jest OK.
Dorzucę jeszcze jedno pytanie. Jeśli napisy znajdują się w tym samym katalogu co film i mają identyczną nazwę to program chyba powinien automatycznie sprawdzić rozdzielczość i FPS, a tego nie robi i napisy wskakują bez tych danych. Czy trzeba coś specjalnie robić by te parametry zostały rozpoznane? |
Parametry powinny automatycznie się pojawić. Czy jeśli klikniesz na pliku (koniecznie tym dla którego podczas dodawania napisów nie było informacji o FPS itp) video PPM i dasz "pokaż parametry techniczne filmu" to czy w okienku które się pojawi wyświetlają się prawidłowo dane techniczne filmu (czas, fps itp?) |
|
Powrót do góry |
|
 |
dontonico
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 15:11 Temat postu: Re: Autor napisów. |
|
|
admin napisał: | dontonico napisał: |
|
Faktycznie, była pewna nieprawidłowość w systemie. Problem który opisałeś powyżej został już naprawiony. Fajnie by było gdybyś to jeszcze przetestował i dał znać, że wszystko już jest OK.
|
Sprawdzę przy kolejnym uploadzie i dam znać.
admin napisał: |
Parametry powinny automatycznie się pojawić. Czy jeśli klikniesz na pliku (koniecznie tym dla którego podczas dodawania napisów nie było informacji o FPS itp) video PPM i dasz "pokaż parametry techniczne filmu" to czy w okienku które się pojawi wyświetlają się prawidłowo dane techniczne filmu (czas, fps itp?) |
Np. do id filmu: 08c409313e8ea4efad0e2e670d5a6dab
Pokazuje się:
Czas trwania: 00:20:06.539 (1206539 ms)
Video FPS: 23.976
Video kodek: XviD
Video bitrate: 1 048 Kbps
Video rozdzielczość: 624x352
A po wgraniu mnie nie wyświetla się nic:
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 13:43 Temat postu: Re: Autor napisów. |
|
|
A po wgraniu mnie nie wyświetla się nic:
 |
Z tego co widzę, to odpowiednie informacje są w bazie, więc powinno prawidłowo wyświetlać info o pliku video. Sprawdź proszę jeszcze raz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dontonico
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 22:37 Temat postu: Re: Autor napisów. |
|
|
admin napisał: |
Z tego co widzę, to odpowiednie informacje są w bazie, więc powinno prawidłowo wyświetlać info o pliku video. Sprawdź proszę jeszcze raz. |
Nadal informacje mam tylko przy jednym pliku, chyba pierwszym, który wgrałem, potem wszystkie już są bez danych. Ale skoro od strony bazy je widać, to widocznie tylko jakiś problem z ich prezentacją na tej podstronie: http://www.napiprojekt.pl/index.php?dz=12 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 09:57 Temat postu: |
|
|
faktycznie był problem (jedynie w poszczególnych przypadkach) z odpowiednią prezentacją parametrów video. Teraz powinno już być wszystko OK. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dontonico
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 14:36 Temat postu: |
|
|
admin napisał: | faktycznie był problem (jedynie w poszczególnych przypadkach) z odpowiednią prezentacją parametrów video. Teraz powinno już być wszystko OK. |
Teraz jest ok.
Teraz czekam z niecierpliwością na nową wersję, która nie będzie pozbawiać autorów autorstwa ich tłumaczeń
EDIT: słowo pozbawiać, faktycznie jest tu zbyt daleko idące, raczej powinno być - dobrze ukrywać
Ostatnio zmieniony przez dontonico dnia Wto Lut 21, 2012 15:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 14:37 Temat postu: |
|
|
hmmm, a obecna wersja w jaki sposób pozbawia "autorów autorstwa" ich tłumaczeń? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 14:38 Temat postu: |
|
|
admin napisał: | hmmm, a obecna wersja w jaki sposób pozbawia "autorów autorstwa" ich tłumaczeń? |
Miałem zadać to samo pytanie ! _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dontonico
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 14:45 Temat postu: |
|
|
Przecież temat był poruszany wyżej i jeszcze z przekierowaniem do innego wątku. Chodzi o znikające pole autorstwa po akceptacji i jedynie słusznej liście autorów, jest to jedyna znana mi aplikacja, która tak podchodzi do autorów. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 15:41 Temat postu: |
|
|
dontonico napisał: | jest to jedyna znana mi aplikacja, która tak podchodzi do autorów. |
Wymień inną tego typu aplikację która w ogóle ma taki pomysł zaimplementowany, a dopiero później krytykuj.
Cytat: | Chodzi o znikające pole autorstwa po akceptacji i jedynie słusznej liście autorów |
nie wiem czy jest ci znane słowo "ironia",ale wiesz dodałem cię dla świętego spokoju do tej listy _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 15:48 Temat postu: |
|
|
dontonico napisał: | Przecież temat był poruszany wyżej i jeszcze z przekierowaniem do innego wątku. Chodzi o znikające pole autorstwa po akceptacji i jedynie słusznej liście autorów, jest to jedyna znana mi aplikacja, która tak podchodzi do autorów. |
Przecież problem znikającego (jedynie w niektórych przypadkach) autorstwa został rozwiązany w ~24h od jego zgłoszenia tutaj na forum. Co do jedynej słusznej listy autorów, to nie ma takiej. Jest jedynie lista rozpoznawanych automatycznie autorów, jeśli program nie rozpozna autora automatycznie, to użytkownik ma możliwość ręcznego zdefiniowania. Więc stwierdzenie, że program pozbawia "autorów autorstwa" jest IMHO nie na miejscu.
EDIT:
zresztą mówimy tutaj o informacjach w bazie NP, problem w ogóle nie dotyczył informacji o autorstwie napisów zawartych w samych napisach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|