Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
czerep93
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 21:42 Temat postu: Krzaczki zamiast polskich znaków |
|
|
Witajcie.
Ostatnio musiałem sformatować dysk i przeinstalować system (windows 7), podczas robienia tego coś się zwaliło i system zainstalował się w języku angielskim (wcześniej był po polsku i zależało mi żeby tak pozostało), kombinowałem szukałem aż wkońcu udało mi się pobrać łatkę polonizującą. (plik nazywał się visalizator.exe + do tego jakiś polski pakiet działający na 64 bit)
Co prawda mam teraz język polski, ale przez tą łatkę we wszelkich programach zamiast polskich znaków pojawiają się "krzaczki". (Jedynym wyjątkiem jest "ó" które jest normalne). Zasadniczo mi to nie przeszkadza bo większość rzeczy robię orientacyjnie, lecz problem pojawił się gdy chciałem obejrzeć film. Otóż, napisy w filmach również są pełne krzaczków. Dodam, że otwierając je przez notatnik, także widzę tam krzaczki. I teraz mam do was parę pytań:
1. Czy jest w ogóle opcja żeby naprawić jakoś tę łatkę żeby całość wyglądała normalnie?
2. Jeżeli pkt 1. jest niewykonalny lub będę potrzebował dużo czasu to czy jest możliwość ustawić coś w programie napiprojekt, żeby plik z napisami zawierał polskie znaki (bo podejrzewam że przez tą łatkę napi projekt mógł sam sobie jakiś dziwny krzaczkowaty język albo kodowanie ustawić domyślnie)
3. Co jeśli pkt 1. i 2. nie są do rozwiązania?
Pozdrawiam
ps. oczywiście polskich znaków ja sam mogę używać jak zresztą widać w poście |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz Członek zespołu
Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 21:42 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
yagis Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach
|
|
Powrót do góry |