Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
domino236
Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 13:40 Temat postu: Narcos (s01e05) |
|
|
Zła synchronizacja napisów do odcinka Narcos s01e05 do jakości 1080p. Zaczynają się za wcześnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 13:40 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
domino236
Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 14:35 Temat postu: |
|
|
Może tak, ale ja za bardzo nie ogarniam tego. Może pomożesz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
redherring

Podziękował: 1 Łącznie otrzymał 23 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 23:46 Temat postu: |
|
|
Spróbuj za pomocą programu Subtitle Edit: https://github.com/SubtitleEdit/subtitleedit/releases/download/3.4.8/SubtitleEdit-3.4.8-Setup.zip
Mały poradnik po angielsku:
http://www.nikse.dk/SubtitleEdit/Help#sync
http://www.nikse.dk/SubtitleEdit/Help#visual_sync
W zasadzie, to aby przesunąć czas wyświetlania wystarczy wybrać z menu Synchronizacja -> Dostosuj Wszystkie Czasy i następnie wprowadzić o ile mają zostać przesunięte.
Można także spróbować synchronizacji wizualnej. Synchronizacja -> Synchronizacja Wizualna. Otwórz plik z filmem, w lewym oknie z menu pod podglądem wybierz jedną z pierwszych linii napisów i znajdź dokładny moment w filmie w którym zostaje ta kwestia wypowiedziana, w prawym oknie zrób to samo, ale z którąś z ostatnich linijek a następnie kliknij synchronizuj i ok. Zapisz zmiany i gotowe.
Aby zrobić do bardzo dokładnie to należy użyć synchronizacji wizualnej, ale program przyjmuje tylko wyodrębnione pliki wave, więc nie będę się w to zagłębiał, ale jak ktoś chce, to mogę dokładnie opisać jak to robić.
Ostatnio zmieniony przez redherring dnia Nie Lis 15, 2015 10:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
peciaq Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 11 podziękowań w 11 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2015 16:50 Temat postu: |
|
|
Najlepszy do synchro wizualnego jest VisualSubSync. Zainteresowanym mogę podesłać tutorial własnej roboty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
redherring

|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2015 22:30 Temat postu: |
|
|
peciaq napisał: | Najlepszy do synchro wizualnego jest VisualSubSync. Zainteresowanym mogę podesłać tutorial własnej roboty. |
Wygląda tak bardzo podobnie do opcji synchronizacji z waveform graph z Subtitle Edit. Pytanie tylko jakie formaty plików audio wspiera i czy ewentualne wyodrębnianie trwa w tym programie długo?
Ostatnio zmieniony przez redherring dnia Nie Lis 15, 2015 10:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2015 15:22 Temat postu: |
|
|
Wspiera wszystkie formaty, a największy plik (wersję BluRay jakiegoś filmu) wyodrębniał mi jakieś 3 minuty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
redherring

|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2015 15:34 Temat postu: |
|
|
Już zdążyłem go przetestować. Jednak nie wspiera niektórych bardzo ważnych formatów i brakuje jednak mu kilka funkcji, które są dla mnie ważne, ale komu innemu VisualSubSync może podpasować, mimo, że już od kilku lat nie jest rozwijany.
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 20:25 Temat postu: |
|
|
Włosi rozwijają VSS cały czas, tylko trzeba z innych źródeł pobierać. A o których formatach mówisz, że nie wspiera? |
|
Powrót do góry |
|
 |
redherring

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 22:58 Temat postu: |
|
|
peciaq napisał: | Włosi rozwijają VSS cały czas, tylko trzeba z innych źródeł pobierać. A o których formatach mówisz, że nie wspiera? |
To łatwiej powiedzieć, co wspiera: SRT, SSA i !@#$%^&*. Tylko jeden popularny format napisów...
Ale nieważne. Już mam wygodne narzędzie do tego typu rzeczy i wielu innych związanych z napisami. Chciałem zobaczyć, czy nie ma czegoś innego dobrego, ale chyba nie na mój gust... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|