Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
djrascal
Podziękował: 1 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2018 10:25 Temat postu: Dodane? napisy |
|
|
Witam, już któryś raz z rzędu dodaję napisy i jedyne co mi się wyświetla, to informacja, że są w bazie danych. To świetnie, ale nie ukrywam, że chciałabym aby ktoś je pobrał, ponieważ staram się niemalże od razu po wypuszczeniu odcinka zabrać się za tłumaczenie, a moich napisów nie ma na stronie z serialem.
Dlaczego tak się dzieje? Jeśli nie ma ich na stronie internetowej to znaczy, że nie są zatwierdzone przez moderację/dlaczego nie są zatwierdzone przez moderację?
(Czytałam inne wątki na forum, ale żaden nie pomógł mi z moim problemem. Przez wątek na forum zastanawiam się czy to wina tego, że dodaję je w formacie SRT? Chociaż z tego co widziałam ten format pliku jest już obsługiwany.) |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz Członek zespołu
Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2018 10:25 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
redherring
Podziękował: 1 Łącznie otrzymał 23 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2018 21:36 Temat postu: |
|
|
Jeżeli można je pobrać poprzez program, a nie ma ich na stronie, to tak, nie są zatwierdzone przez moderację. Mogę prosić ID napisów? |
|
Powrót do góry |
|
|
djrascal
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2018 22:52 Temat postu: |
|
|
redherring napisał: | Jeżeli można je pobrać poprzez program, a nie ma ich na stronie, to tak, nie są zatwierdzone przez moderację. Mogę prosić ID napisów? |
To znaczy przez aplikację na komputerze mogę je pobrać w każdej chwili, są, pasują. Sprawdzałam.
W takim razie nasuwa się pytanie, czy moderatorzy akceptują napisy (aby były widoczne na stronie) tylko tłumaczom z grup zajmujących się tym? |
|
Powrót do góry |
|
|
redherring
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2018 07:35 Temat postu: |
|
|
Jeśli tak jak w Twoim przypadku są pobierane a nie widać ich na stronie to są w kolejce moderatorksiej, moderatorzy po prostu nie wyrabiają się z moderacją.
Co do akceptacji napisów przez moderatorów tylko tych, których jest znany im tłumacz to wygląda to tak, że niektórzy moderatorzy są również tłumaczami i spotkałem się z tym, że mogą czasami faworyzować niektórych znanych im tłumaczy i odrzucać napisy innych bo "bo co wrzucać napisy skoro już są w serwisie lepsze". |
|
Powrót do góry |
|
|
djrascal
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2018 19:02 Temat postu: |
|
|
redherring napisał: | Jeśli tak jak w Twoim przypadku są pobierane a nie widać ich na stronie to są w kolejce moderatorksiej, moderatorzy po prostu nie wyrabiają się z moderacją.
Co do akceptacji napisów przez moderatorów tylko tych, których jest znany im tłumacz to wygląda to tak, że niektórzy moderatorzy są również tłumaczami i spotkałem się z tym, że mogą czasami faworyzować niektórych znanych im tłumaczy i odrzucać napisy innych bo "bo co wrzucać napisy skoro już są w serwisie lepsze". |
No to bardzo miło z ich strony w takim razie.
Nie ma to jak skrobać przed komputerem napisy niemalże od razu po premierze odcinka, tylko po to, żeby były zignorowane.
No trudno.
Dziękuję bardzo za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
redherring
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2018 20:46 Temat postu: |
|