Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Nie mogę dodać napisów
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinomaniac

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 5/5

PostWysłany: Pon Sty 12, 2009 13:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kinomaniac napisał:
Niestety wkradł się maly błąd ale dopiero teraz to zauwarzylem i przepraszam za wprowadzanie w błąd.

Otóż punkty dostalem za poprawiaone napisy (5 pumktów) zaś te nowe nie zostały chyba wogóle przyjęte (mam 0 dodanych napisów) jak piszesz że mogą być czasem odrzucone. nie pamiętam natomiast jak pisało gdy je dodawałem ale bylo chyba coś takiego przy jednym z napidsów "dodałes 1 całkiem nowych napisów" a potem "dodaleś 0 (a może 1 Smile ) całkiem nowych napisów".. teraz będe dokładniej zwracal na to uwage Smile
ale nie pamietam już czy tak było dokładnie..

smnowoczesna napisał:
Najlepiej przed dodawaniem sprawdź czy nie ma juz napisów czyli po prostu spróbuj pobrać napisy do danego filmu.

otóż tak właśnie zawsze robię Smile by się upewnic czy są już w bazie i właśnie program nie znalazł wtedy żadnych napisów..

nie mogę sie natomiast zgodzić z twierdzeniem:

smnowoczesna napisał:
Widocznie miały jakieś błędy albo były niekompletne, a może do zupełnie innego filmu.

I jeszcze jedno choć nie wiem czy to ma znaczenie: napisy były robione do wersji polskiej z lektorem wiec może to przez to ? Można dodawac takie napisy??

I kolejny błąd chyba...

więc jeszcze raz: te 5 punktów dostałem za poprawione napisy (zgłaszlem je jako poprawione) zaś na koncie ma coś takiego

Zaakceptowanych/odrzuconych poprawek: 0/0 Dodanych napisów: 1 Dodanych recenzji: 0 Punktów: 5

czyli wedłog tego poprawionych jest 0 tak?? zaś nowych napisów 1 Shocked

Jak to teraz z tym jest??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pon Sty 12, 2009 13:30    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Pon Sty 12, 2009 13:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

już teraz wiem o co ci chodzi jak tak napisałeś.
Więc tak. Coś jest z tym serwerem ostatnio nie tak. Czasami (mnie też się to dzieje) serwer nie przyjmuje nowych napisów mimo, że nie ma ich w bazie. Pisałem w tej sprawie do admina lecz jeszcze nie odpisał.
Napisy wtedy (te nowe) trzeba wstawić jako poprawkę i admin je doda. Ale dostajesz 5 pkt bo to jednak są nowe napisy a nie poprawka tyle że po prostu przez ten serwer nie idzie inaczej tego wstawić.
I w takim przypadku (rzadko bo rzadko) też dostajesz info na e-mail, że napisy zostały dodane. Nie poprawka tylko nowe napisy. Dzieje się tak od pewnego czasu i nic na to nie poradzisz. Wiem, że to troszke utrudnia, ale może admin coś z tym zrobi na dniach.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kinomaniac

PostWysłany: Pon Sty 12, 2009 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiec teraz już rozumiem jednak były błedy ze strony NP, ok. Zastosuję sie jednak do twojej rady i teraz najpierw dodam je normalnie a potem jako poprawione. A te nowe dodam jeszcze raz tak jak radzileś. Natomiast ucieszyla mnie wiadomośc z twojego poprzedniego postu, ze można tworzyć też napisy na podstawie lektora.

Myślę ze temat można zkończyć bo jakoś nie mam ochoty dyskutować czy byly to poprawione czy nowe choć ja dokladnie pamiętam ze te za które dostalem punkty byly poprawione bo mialem nawet z dodaniem ich pewien "problem" gdzie opisałem tutaj:

http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=3584

ale jak już pisalem wczsmiej nie chodzi tu o te punkty tylko zeby jakiś pożytek z tego był Smile
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Pon Sty 12, 2009 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przez ten błąd serwera ja też czasem dodaję nowe jako poprawione ale jakby nie patrzeć to są nadal nowe napisy, których przedtem nie było w bazie i za nie jest tylko 5 pkt.
A co do napisów z lektorem to jasne, że warto takie tworzyć żeby i te osoby niepełnosprawne miały jakąś możliwość pooglądania filmu.
W Stanach prosperuje to dość dobrze. Tam każdy z takich napisów zawiera też dodatkowe informacje typu np. wybuchła bomba, wieje wiatr, ktoś tam sie śmieje itp. itd. czyli wszystko co dzieje się w tle. My to słyszymy, głuchoniemi musza to sobie poczytać żeby wiedzieć o co chodzi.
W naszym kraju juz też się robi takie napisy, jednak nie jest ich jeszcze za wiele.
Powrót do góry
kinomaniac

PostWysłany: Pon Sty 12, 2009 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadza się musiał być jakiś błąd z srewerem bo przed chwilą dodałem te same napisy jako NOWE i owszem punkty były od razu przyznane ale przy jednych z nich bylo ze "dodalem 0 całkiem nowych napisów" choć "napisy zostały pomyślnie dodane do bazy" i punktow za nie nie ma, więc czy moge je dodać jako POPRAWIONE tak jak radzileś wyżej?

A co do robienia napisów "przystosowanych do niepełnosprawnych" to zobacze może i takie bede robił tylko jak taka osoba na nie trafi skoro w sieci zdecydowanie dominują te "zwykle" ? Tak jak napisał tu już jeden z forumowiczów (nie pamiętam kto) ze lepiej by było gdyby był specjalny serwis który mialby wyłącznie takie napisy. Myśle jednak ze i tych "zwykłych" takie osoby będą miały pożytek.
Powrót do góry
uriel500

Ostrzeżenia: 1/5

PostWysłany: Pon Sty 12, 2009 19:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Post usunięty przez Moderatora Uriel75
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 20:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nastepny mądry post.
Co tak mało tych strzałek Question Question Question
Widać uriel500, że rozumkiem nie grzeszysz.
Żal mi ciebie. Takich jak ty trzeba leczyć.

Ostatnio zmieniony przez smnowoczesna dnia Sro Sty 14, 2009 08:40, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
uriel75

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyjmij moją taktykę i po prostu ignoruj...
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 08:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A co do robienia napisów "przystosowanych do niepełnosprawnych" to zobacze może i takie bede robił tylko jak taka osoba na nie trafi skoro w sieci zdecydowanie dominują te "zwykle" ? Tak jak napisał tu już jeden z forumowiczów (nie pamiętam kto) ze lepiej by było gdyby był specjalny serwis który mialby wyłącznie takie napisy. Myśle jednak ze i tych "zwykłych" takie osoby będą miały pożytek.

Jak na nie osoba głuchoniema trafi? No myślę że w tym to juz nie nasz problem. Po prostu będzie szukać i tyle tak jak pełnosprawni ludzie to robią. Chyba że każdy serwis będzie miał przy dodawaniu napisów opcje do odhaczenia, że są to napisy też dla ludzi głuchoniemych tak jak np. ma to opensubtitles.org
Ponadto słusznie uważasz, że z takich zwykłych napisów ludzie głuchoniemi tez mają pożytek, gdyz de facto przynajmniej mają przetłumaczone dialogi i w większej części więdzą o co kaman w filmie.
A serwis tylko z takimi napisami też nie był by głupim pomysłem bo wtedy masz czarno na białym, że jest to przeznaczone właśnie dla ludzi niepełnosprawnych. Chodź myślę że pełnosprawni też by z niego korzystali. W końcu napisy to napisy.
Cytat:
Zgadza się musiał być jakiś błąd z srewerem bo przed chwilą dodałem te same napisy jako NOWE i owszem punkty były od razu przyznane ale przy jednych z nich bylo ze "dodalem 0 całkiem nowych napisów" choć "napisy zostały pomyślnie dodane do bazy" i punktow za nie nie ma, więc czy moge je dodać jako POPRAWIONE tak jak radzileś wyżej?

Przyczyny moga byc dwie.
1. Arrow Dostałeś 0 punktów za te napisy bo po prostu polskie napisy do tego filmu są już w bazie. Wtedy należy zgłosić te Twoje jako poprawione i opisać jakich zmian dokonałeś.
2. Arrow Serwer nie przyjął Twoich napisów (mimo że takich nie ma) z powodu jakiegoś błędu. Nie wiem jakiego. Ostatnio dziwne czary dzieją się w ogóle z serwerem. Ale wyświetlił informację, że dodałeś 0 nowych napisów i punktów nie przyznał.
Tak więc w jednym i drugim przypadku pozostaje Ci zgłosić tylko poprawkę. Dlatego dla pewności zawsze najpierw sprawdź czy Ci pobierze napisy do danego filmu.
I teraz jeśli Ci napisy pobrało to gdy chcesz dodać swoje to zgłaszasz poprawkę i opisujesz różnicę między Twoimi napisami, a tymi co pobrałeś.
Admin je później akceptuje lub nie.
A jeżeli napisów Ci nie pobrało, a nie umiesz w normalny sposób dodać swoich to też zgłaszasz poprawkę, ale jako zmiany opisujesz że nie mogłeś dodać w normalny sposób napisów i dlatego te nowe napisy zostały zgłoszone jako poprawka. I wtedy admin je dodaje (no chyba że też z jakiegoś powodu ich nie zaakceptuje np. z powodu tłumaczenia przez translatora) ale wtedy dostajesz 5 pkt bo są to całkiem nowe napisy, których jeszcze w bazie nie było. Tylko zostały dodane w inny sposób z powodu utrudnień związanych z serwerem.
Mam nadzieję, że wszystko zrozumiałeś.
Powrót do góry
kinomaniac

PostWysłany: Pią Sty 16, 2009 23:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio nie mam czasu (znowu zajmuję sie napisami) wiec dopiero teraz...

Co do pierwszej sprawy to masz rację, że trzeba się trochę namęczyć by znaleźć odpowiednie napisy dlatego miałem na myśli, że najlepszym rozwiązaniem byłby taki serwis który będzie udostępniał WYŁĄCZNIE napisy, które by były przystosowane do niepełnosprawnych. Myślę, że w niedługim czasie powstanie więcej takich serwisów jak subtitles.org o których wspomniałeś, bo teraz nie dość ze jest ich ledwie kilka (nie wiem właściwie ile) , to i tak zawierają znikomą ilośc takich napisów. I wcale nie uważam, że to byłby głupi pomysł, wręcz przeciwnie wszystko byłoby wtedy bardziej ułożone

Co do kolejnej sprawy to: napisałem Ci już kiedyś że najpierw próbuję ściągnąć napisy zanim dodam swoje do bazy, jeżeli program nic nie znajduje dodaję je wtedy jako NOWE (niezależnie czy robiłem poprawki, czy nie) i tak też zrobiłem ostatnio, program nie znalazł napisów jednak przy próbie dodania ich (jako nowe) pojawił się komunikat, że "dodałeś 0 całkiem nowych napisów" czyli, że są one już w bazie?

smnowoczesna napisał:
A jeżeli napisów Ci nie pobrało, a nie umiesz w normalny sposób dodać swoich to też zgłaszasz poprawkę, ale jako zmiany opisujesz że nie mogłeś dodać w normalny sposób napisów i dlatego te nowe napisy zostały zgłoszone jako poprawka. I wtedy admin je dodaje (no chyba że też z jakiegoś powodu ich nie zaakceptuje np. z powodu tłumaczenia przez translatora) ale wtedy dostajesz 5 pkt bo są to całkiem nowe napisy, których jeszcze w bazie nie było. Tylko zostały dodane w inny sposób z powodu utrudnień związanych z serwerem.

Teraz już rozumiem o co tu chodzi, bo właśnie tak było gdy dodałem drugi raz te napisy (już jako poprawkę) i dostałem 5 punktów więc wszystko się zgadza Smile niemniej błędy serwera nadal są częste... Very Happy ale mamy (my użytkownicy NP) nadzieję, że i to szybko minie po zakupie nowego, czego Wam życzę.
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 07:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kinomaniac napisał:
Teraz już rozumiem o co tu chodzi, bo właśnie tak było gdy dodałem drugi raz te napisy (już jako poprawkę) i dostałem 5 punktów więc wszystko się zgadza Smile niemniej błędy serwera nadal są częste... Very Happy ale mamy (my użytkownicy NP) nadzieję, że i to szybko minie po zakupie nowego, czego Wam życzę.

Widzę, że pokapowałeś. Niestety działa to obecnie jak działa i nic w tej chwili na to nie poradzimy. Jak zauważyłes często wywala błąd 503 z powodu przeciązenia serwera. Cóż. Sprawa jest prosta. Napisów przybywa, użytkowników przybywa, a serwer wciąż pozostaje ten sam.
A ludzie nie są jakoś nadzwyczaj hojni, żebybysmy mogli zmieniać co miesiąc serwer.
My też nikogo siłą nie zmuszamy. Wiemy że każdy dziś liczy grosz do grosza, więc datki daje kto chce i ile chce, ponieważ chcemy by serwis pozostał darmowy. Dlatego admin wprowadził możliwośc płacenia sms-em, gdyz dla niektórych to wygodniejsza forma dla wpłacenia darowizny.
Dzięki za życzenia. Będziemy robić co w naszej mocy by wszystko działało w miarę sprawnie choć pewnych rzeczy nie da się czasem przewidzieć.
Pozdrawiam.

Powrót do góry
uriel75

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 09:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak inni użytkownicy, ale ze swojego doświadczenia zauważyłem, że najlepiej wykonywać wszelkie operacje z serwerem - czy to przeglądanie forum, czy wysyłanie napisów, pobieranie itd. po godz. 23, ale przed 9 rano. Wiem, że nie każdemu mogą takie godziny odpowiadać, ale wtedy jest wszystko dobrze i praktycznie ten błąd 503 nie pojawia się.
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 09:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie pojawia się bo mało ludzi siedzi i nie ma takiego obciążenia serwera.
Tylko, że większośc z nas w takich godzinach śpi.
Więc niestety narazie te niedogodności pozostaną.

Powrót do góry
uriel75

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 09:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale dzisiaj, jak na sobotę i blisko 10 rano świetnie funkcjonuje. Dokładnie to widzę gdy sprawdzam napisy Wink
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 10:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No masz rację.
Mnie też jeszcze dzis nie wybiło.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: