Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Vista x64 - złużycie 100% CPU i nic się nie ściąga

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
korpirkor

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 07, 2007 20:34    Temat postu: Vista x64 - złużycie 100% CPU i nic się nie ściąga Odpowiedz z cytatem

Witam !
Od kilku miesięcy używam Windows Vista x64 z braku legalnego XP-ka. Niestety najlepszy program do wyszukiwania napisów na nim nie działa Sad

Kiedy chcę wyszukać i dopasować napisy do filmu proces "napisy.exe" zużywa 50% CPU (czyli 100% jednego rdzenia) i jedyne co robi - to tworzy plik o nazwie podobnej do "f92e117b4bd4e90b72de9bf7bcca4f1b.zip".
Niestety uruchomienie programu w trybie zgodności, jako administrator, przy wyłączonych kompozycjach wizualnych itp. nic nie daje.

Dodatkowo - podczas "wyszukiwania napisów" pojawia się kawałek okienka "NAPI-PROJEKT", które da się dopiero przesunąć, gdy nie odpowiada. Ten problem już ktoś zauważył na tym forum.

Moja konfiguracja:
Windows Vista x64 PL
Intel C2D E4300 + 2GB Ram
Płyta główna Abit AB9

ps. Program działa prawidłowo tylko wtedy gdy "napisów do filmu nie odnaleziono" - wtedy pojawia się normalne okienko w prawym dolnym rogu z tą informacją.

Mam nadzieję, że uda się wam rozwiązać ten problem...

Pozdrawiam, Korpirkor

-- update --
Tak samo się dzieje zarówno przy antywirusie Kaspersky Internet Security jaki i NOD32. www.napiprojekt.pl jest dodany do wyjątków w Firewallu Windows.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Wto Sie 07, 2007 20:34    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
Zieloniutki
Gość

PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 13:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem ten sam problem, ale pod XP. Wyglądało to tak, jakby coś blokowało połączenie, nawet jeśli wyłączałem firewalla. Mam zewn. IP więc o przebywaniu za NATem nie ma mowy, ale włączenie opcjipołączenia w trybie pasywnym rozwiązało tą bolączkęWink Może u Ciebie też zadziała... Powodzenia.

Pozdr.
Powrót do góry
korpirkor

PostWysłany: Nie Sie 12, 2007 15:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zieloniutki napisał:
Miałem ten sam problem, ale pod XP. Wyglądało to tak, jakby coś blokowało połączenie, nawet jeśli wyłączałem firewalla. Mam zewn. IP więc o przebywaniu za NATem nie ma mowy, ale włączenie opcjipołączenia w trybie pasywnym rozwiązało tą bolączkęWink Może u Ciebie też zadziała... Powodzenia.

Pozdr.
Działa !
Dzięki, Zieloniutki Smile

Do twórców programu: taki problem w ogóle nie powinien istnieć Ekhm... Może wyszukiwanie napisów zrobić w oddzielnym wątku, który się wyłączy po np 1 min bez wyników ?
Powrót do góry
deer_pl
Gość

PostWysłany: Wto Sie 14, 2007 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie ten sam problem - pod XP Pro SP2 Very Happy dzięki za rade Very Happy od razu program zaczął działać Very Happy
Powrót do góry
sianek87

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 14:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam identyczny problem, lecz jak włączyć tryb pasywny dla napi projektu w Vista x64 Home Premium z Eset Smart Security (nod 32).
Będę wdzięczny za radę
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: